

Zloženie: Vitamín E, D-alpha tocopherol 400iu (267mg); Obsahuje D-alfa-tokoferol a slnečnicový olej – nerafinovaný a bez vône; želatínová a glycerínová kapsula. 267 mg Vitamínu E predstavuje 2225% referenčnej výživovej hodnoty.
Používame iba prírodnú formu, ktorá sa ľahko vstrebáva do organizmu.
Vitamín E sa považuje sa za účinný antioxidant.
Pomáha chrániť bunkové membrány.
Vitamín E ovplyvňuje tvorbu červených krviniek, zúčastňuje sa obnovy a rastu svalovej hmoty a ďalších tkanív.
Má účinok na plodnosť a potenciu. Podporuje činnosť pohlavných žliaz.
Vitamín E mnohí používajú v boji proti autoimunitným ochoreniam a niektorým infekciám.
267 mg Vitamínu E v kapsule, D-alpha tocopherol 400iu
sa nachádza v nasledujúcich potravinách: sója, kukuričný a olivový olej, orechy, semená a olej z pšeničných klíčkov.
Vitamín E spoločnosti Health Leads nie je rafinovaný a deodorizovaný.
Rafinované oleje sú vyrobené intenzívnymi mechanickými a chemickými procesmi na extrakciu oleja zo semien. Tento proces odstraňuje prírodné živiny. "Rafinovaný" môže na prvý pohľad znieť dobre, ale pri tomto procese sa produkt plný prírodných vitamínov, minerálov a enzýmov mení zo svojho pôvodného prírodného zloženia na relatívne "nejedlý".
Poďme sa na to pozrieť trochu podrobnejšie ....
Semená sa rozdrvia a potom sa zahrievajú na teplotu medzi 110 ° a 180 ° v parnom kúpeli. Za vysokej teploty sa lisovaním vytlačí zo semien olej. Potom sú do olejovej drte pridané rozpúšťadla a pri vysokej teplote opäť lisované. Následne sa zmes semien a oleja vloží do odstredivky a pridaním fosfátu sa začne oddelovanie oleja od zvyškov semien. Surový rastlinný olej potom prejde ďalšími procesmi vrátane odglejovania, neutralizácie a bielenia.
Odstránenie zápachu je posledným krokom pri rafinácii rastlinných olejov. Pod tlakom pary pri extrémne vysokých teplotách (500 ° alebo viac) sa odstránia prchavé látky, ktoré by spôsobili nepríjemný zápach a chuť v konečnom produkte.
Mary Enig a Sally Fallon z Weston A. Price Foundation: "Spracovanie pri vysokých teplotách spôsobí, že slabé uhlíkové väzby nenasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny linolovej, sa rozpadnú a tým vytvárajú nebezpečné voľné radikály. Navyše antioxidanty ako napríklad vitamín E rozpustný v oleji, ktorý chráni telo pred voľnými radikálmi, sú neutralizované alebo zničené vysokou teplotou a tlakom. BHT a BHA, látky, ktoré sú podozrivé, že spôsobujú rakovinu a poškodenie mozgu, sa často pridávajú do týchto olejov, aby nahradili vitamín E a ďalšie prírodné konzervačné látky zničené teplom."
Ovplyvňuje tvorbu červených krviniek, Vitamín E sa podieľa na obnove a rastu tkanív ako aj svalovej hmoty. Niektoré zdroje poukazujú na jeho význam pri prevencii samovoľných potratov. Spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív, veľké využitie má aj v kozmetike práve pre spomínané účinky. Vplýva na potenciu, činnosť pohlavných žliaz.
Registrované Úradom verejného zdravotníctva SR ako výživový doplnok.