E-SHOP
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky
  • zdravie keep-fit vitamínové doplnky

Zdravie


Čo má jód spoločné s rakovinou?

Jód má v procese rozvoja rakovinového ochorenia tri veľmi dôležité funkcie.

Áno, rakovina má 100 príčin a ďalších 100 spôsobov liečby. Dnes vám však prezradíme jednu príčinu, , ktorá je pravdepodobne zodpovedná spolu s ďalšími faktormi za veľkú časť rakovinových ochorení. Aby sme Vás, ale už toľko nenapínali, tým dnešným previnilcom je: Jód. Teda nie jód samotný, keďže ide o veľmi osožný prvok, ale jeho chronický nedostatok.

Tú prvú funkciu zrejme všetci veľmi dobre poznáte. Jód je nepostrádateľnou súčasťou pre tvorbu hormónov štítnej žľazy. V prípade ich nedostatku dochádza v organizme k hormonálnej nerovnováhe. Tá je spolu s nutričnou nedostatočnosťou známou príčinou rozvoja rakoviny.

Druhá funkcia jódu je jeho úloha pri tvorbe určitých špecifických tkanív. Okrem samotnej štítnej žľazy je jód nevyhnutný hlavne pre tkanivá prostaty, vaječníkov a prsníkov. Teda presne tie orgány, u ktorých sa za posledných 80 rokov dramaticky zvýšil výskyt rakoviny. Okrem uvedených orgánov sú to ďalej krv, lymfatické uzliny, kosti, hrubé črevo, pľúca, močový mechúr, obličky a koža. Podobne ako v predchádzajúcom prípade, aj tu nastal v poslednej dobe výrazný nárast rakovinových ochorení.

No a napokon je tu tretia, zrejme najdôležitejšia, no najmenej známa funkcia jódu. Je ňou špecifická úloha pri apoptóze, teda riadenej smrti buniek. Ak má telo nedostatok jódu, potom staré či poškodené bunky nezaniknú, ale sa začnú nekontrolovane množiť.

Viem, viem, mnohí z vás teraz krútite hlavami a na jazyk sa vám tlačí nasledujúca otázka: Akýže nedostatok jódu, veď ten sa dnes pridáva do soli?! To máte pravdu, do soli sa pridáva, preto sa aj soľ dnes nazýva „jódizovaná“. Dokonca sa kedysi pridával aj do múky a potom ste mali extra jód aj z tohto zdroja. Ale, je tu jedno ale… Teda skôr dve „ale“. Prvým „ale“ je to, že jód sa v múke vymenil za bróm, pretože takáto múka má lepšie vlastnosti pri pečení, cesto s ňou drží lepšie pokope. Okrem toho sa v poslednej dobe začali bromidy pridávať do veľkého množstva iných potravín, liekov či spotrebného tovaru. Dokonca, keď si kúpite nové auto a chvíľu v ňom posedíte, tak do seba nadýchate nemalé množstvo bromidov.


V čom je problém brómu?

Jeho hlavný problém spočíva v tom, že patrí do tej istej chemickej skupiny ako jód. No a chemické prvky z rovnakých skupín majú tú vlastnosť, že v chemických reakciách sa správajú podobne. Jeden nahrádza druhý. V biológii človeka to znamená, že bróm sa bude viazať na tie isté receptory ako jód. Inými slovami, bróm vytláča jód z účasti na biochemických procesoch, ktoré boli rezervované práve pre prospešný jód. Takže, aj keď teoreticky máte dostatok jódu, tým, že sa v organizme nachádza jeho konkurent, tak tento jód sa nedostane tam, kde by mal. Výsledok sa prejaví presne tak, ako keby ste ho mali nedostatok.

Článok z Bádateľa: http://www.badatel.net/zatajovana-pricina-rakov...

Naša spoločnosť len poukazuje na rôzne názory, respektíve názorové prúdy, neznamená to, že týmto prezentujeme naše názory a presvedčenia.


Horké marhuľové jadierka a ich význam?

Doktor Ernst Kebbe zo San Francisca prišiel v roku 1952 k záveru, že rakovina je metabolickou reakciou na nesprávne stravovanie človeka. Kľúčom na prekonanie rakoviny sa malo stať objavenie chýbajúcej živiny. Výskum poukázal na zlúčeninu, nachádzajúcu sa vo viac ako 1200 jedlých rastlinách z celého sveta. Jej názov je amygdalín a v najvyššej koncentrácii sa vyskytuje práve v marhuľových jadrách. Žiadaná látka extrakciou amygdalínu z mäkkých marhuľových jadier doktor Kebbe získal laetril.

Amygdalín sa mu štruktúrou najviac podobal do skupiny vitamínov B, a keďže ich v tej dobe bolo známych 16, Ernst Kebbe sa rozhodol, že amygdalín bude vitamínom B17. Konzumovať jadierka z marhúľ je, zdá sa, najpriateľnejším riešením, keďže Správa pre potraviny a lieky v roku 1971 laetril zakázala.

Jadrá sú mäkké, horkasté a nachádzajú sa vo vnútri marhuľovej kôstky. Sú široko dostupné a pomerne lacné. Ako to funguje? Stručne povedané – marhuľové jadrá obsahujú toxické látky, s ktorými sa vie zdravá bunka vysporiadať a sú pre ňu prospešné. Rakovinotvorná bunka toto nedokáže, a preto zanikne. Znamená to, že sa telo očistí od nezdravých buniek a vo výsledku preň látky v marhuľových jadrách vôbec toxické nie sú.

Celý článok je publikovaný tu: http://www.pluska.sk/izahradkar/uzitkova-zahrad...


Čo sú marhuľové jadrá?

Marhuľové jadrá sú semená marhúľ a vyzerajú podobne ako mandle. Majú vysoký obsah mononenasýtených mastných kyselín, obsahujú prírodný zdroj vlákniny a ďalších živín. Konzumácia marhuľových jadierok sa stáva čím ďalej viac populárnou. Veľmi častá je v Turecku, Iráne a v ďalších krajinách Blízkeho východu. Tiež bolo zaznamenané ich užívanie u kmeňu Hunza, Indiánov Hopi a obyvateľov pohoria Karakoram. Prečo ich užívať v kapsuli? Dôvod je jednoduchý. Mnohí nemajú radi chuť marhulových jadier kvôli ich horkej chuti. Naše kapsuly sú rastlinného pôvodu a sú vhodné pre vegetariánov a vegánov. Doporučené užívanie je jedna kapsula za deň, čo je ekvivalent jedného marhuľového jadierka.

Všetky informácie o Zdravotných a výživových tvrdeniach uvedené v tomto príspevku sú len súborom informácií voľne prístupných na internete a dostupnej literatúry z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny alebo výživových doplnkov prípadne jej liečivých účinkoch.


Kremelina a jej využitie

Má využitie vo viacerých oblastiach. Medzi najväčie prednosti kremeliny patrí, že je veľmi účinný antiparazit, pôsobí detoxikačne, zbavuje organizmus toxínov a ťažkých kovov. Všeobecne môže pomôcť ak sa rohodnete pre redukciu váhy respektíve ak sa chcete zbaviť zopár kíl. Pripomíname, že nejde o prostriedok na chudnutie, len o doplnk. Kremelina má protiplesňové účinky, obsahuje 15 prirodzene vyskytujúcich sa minerálov.

Kremelina

má schopnosť stimulovať tráviacu sústavu, kedže obsahuje kremík respektíve oxid kremičitý. Kremelina obsahuje okrem rozsievok aj minerály či už ide o mangán, magnézium, vápnik, kremičitany a ďalšie. Nedostatok kremíka v organizme viesť k viacerým problémov, či už vyššia lámavosť kostí, vznik osteoporózy, spomalená regenerácia respektíve hojenie rán a ďalšie. Samozrejme tu zohráva dôležitý význam aj vápnik v kombinácii s horčíkom.

Naša kremelina je potravinárskej kvality.

Pre viac info pozrite tu

Sledujte nás      facebook keep-fit.sk
      twitter keep-fit.sk
2015 DEVMAKO
zdravie keep-fit vitamínové doplnky